Hamilelikte Beslenme ve Kapsamı. Günlük olarak en az 400 mikrogram folik asit takviyesi alın, folik asit ayrıca, güçlendirilmiş kahvaltılık gevrekler, turunçgiller ve sularında, kurutulmuş bezelye ve fasulyeler ile ıspanak lahana turp yeşilleri ve brokoli gibi yeşil yapraklı sebzelerde bulunur.
Hamilelikte Beslenme ve Folik Asit Takviyesi
Folik asit bebeğin nöral tüpünün (embriyonun beyin ve omuriliği dönüşen bölümü) düzgün gelişimine yardımcı olur. Hamile kalmadan önce almaya başlamak ve bebeğin nöral tüpünün geliştiği 3. ay sonuna kadar alımına devam etmek önemlidir. Bu şekilde Bebeğinizin omurga ve kafatasında hasar oluşmasını önlemeye yardımcı olursunuz. Folik asit ayrıca ruh halinizi düzenlemede önemli rol oynar. Antidepresan özellikleri vardır, kalp ve metabolizmanızı güçlendirir. Et, balık ve tavuk gibi Demir bakımından zengin gıdaların yanı sıra, demir emilimini artıran; Portakal, portakal suyu, kavun, çilek ve greyfurt gibi C vitamini yönünden zengin besinleri tüketin. Brokoli, brüksel lahanası, domates, domates suyu, patates, yeşil ve kırmızı biber gibi sebzeleri de unutmayın. Demir vücudun yeterince sağlıklı kırmızı kan hücresi üretemediği bir durum olan, annemi gelişimini önlediği için hamilelikte çok önemlidir.
(Hamilelikte Beslenme II ) Gelişmekte olan bebekler yeterince oksijen alabilmek için yüksek miktarda kırmızı kan hücresi ne ihtiyaç duyarlar. Annedeki anemi bebeğe geçebilir, tercihen taze olmak üzere çeşitli meyve ve sebzeleri tüketin. Konserve ve donmuş meyve ve sebzelerde tüketebilirsiniz. En önemli sebzeler; Brokoli ve karalahana gibi koyu yeşil sebzeler – havuç, tatlı patates ve kabak gibi turuncu sebzeler – bezelye, mercimek barbunya ve kuru fasulye gibi baklagillerdir. Kalsiyum içeriği zengin gıdalar da tüketmeniz gereklidir. Süt ve süt ürünleri mükemmel kalsiyum kaynaklarıdır. 3 bardak az yağlı veya yağsız süt, ya da buna eşdeğer miktarlarda az yağlı yoğurt ve/veya az yağlı peynir, günlük kalsiyum ihtiyacınızı karşılar. Eğer süt tüketemiyor ve tüketiyorsanız; Laktozsuz süt ürünlerini veya kalsiyumca zengin, zenginleştirilmiş gıda ve içecekleri tercih edin. Önerilen günlük miktar 1000 miligramdır. Kalsiyum yönünden zengin bitkiler; Badem, brokoli, kara lahana, portakal, incir, soya sütü, tahin, topu ve tam tahıllı ekmek… tüketilebilir. (Tam tahıllar) Her gün en az 80. – 85. gram tam tahıllı mısır gevreği, ekmek, kraker, pilav veya makarna tüketin. Bu miktar; bir dilim ekmek, bir bardak mısır gevreği, yarım bardak pilav veya makarna eşittir. Protein ağırlıklı beslenin. Yağsız kırmızı et ve tavuk eti protein açısından zengin gıdalardır. Fırında pişirebilir veya ızgarada kızartabilirsiniz. Ayrıca daha fazla balık, fasulye, bezelye ve fındık yiyerek alacağınız protein miktarını artırabilirsiniz. Farklı türde fındık ve fıstık çeşitlerinden yiyin. Eğer alerjiniz yoksa haftada yaklaşık 100-140 gram fındık tüketmek çok sağlıklıdır. Yağ, tuz ve şeker tüketiminin kısıtlayın. Hamilelikte Beslenme III
Beslenme, bir anne adayının bebeği kadar, kendisi için de çok önemlidir. Unutmayın; Bebeğiniz ihtiyaç duyacağı herşeyi sizden alır ve sizde ne kadar kaldığına bakmaz. Bu nedenle vücut depolarınızı olması gerektiği miktarlarda tutmak ve hamilelik boyunca sağlıklı, zinde olmak için beslenme alışkanlığınızı bir miktar değiştirmek iyi olabilir. Fakat bunu kendinize eziyet haline de getirmemelisiniz.
Beslenme ve sağlıklı bir hamilelik süreci devam ederken, Doğumunuzu özel bir hastanede yapabilmek için bir doğum sağlık sigortası da yapabileceğinizi unutmayın. Çok sayıda şirket hamilelik öncesinde ancak doğum için sağlık sigortası yapabilirken; Biz sigorta şirketleri ve hastanelerle yürüttüğümüz özel projelerde, siz hamileyken de muayeneler tahliller ve doğum için avantajlı sağlık sigortaları yapabiliyoruz. Bilgi almak için size en yakın ofisimizi arayın.