Doğum Raporu ve Doğum İzniHamilelikte Doğum Raporu ve Doğum İzni

Doğum Raporu ve Doğum İzni , anne adaylarının en bilinmezlerindendir. Doğumdan ne kadar önce izne ayrılmanız gerekiyor, doğumdan sonra izin hakkınız ne kadar, işe dönmek için işyeri sorun yaratır mı? Devlet doğum parası mı öder, yoksa rapor parası mı… İşte her yıl hamileyken tanıştığımız ve hamileyken doğum sigortası yaparak özel hastanelerde doğum yapan annelerimizden edindiğimiz bazı notlar….

Hamile anne adaylarımız bizi 4-6 hafta döneminde arıyorlar. Hamile olduklarını yeni öğrendiklerinde, henüz başlarına gelen bu mucizevi şeye alışmaya çalışırken, bir taraftan da nasıl doğum yapacağını, bunu nasıl söyleyeceğini… borçların nasıl ödeneceğini düşünen bir çok anne adayı tanıyorum. Ama mutlu son… Bebeklerin ben de bereketleri ve kısmetleriyle geldiğine inanıyor ve yılda binden fazla hikayeye şahit oluyorum.

Anneye Erken Emeklilik Hakkı

Anne adaylarımızın hamilelik sürecinde bilmediği ilk konu. Doğum borçlanması nedir? Erken emekli olabilir miyim. Bunun için ne yapmalıyım. Hamile bir anne adayı, doğum yaptığı tarihten önce SGK’lı çalışan ise; SGK başlangıcından sonra doğum yaptığı her bebeği için 2 yıl erken emekli olma hakkı elde ediyor. Bir borçlanma süreci bugün çok anlamlı gelmese bile… Emeklilik yaklaştığında iki çocuğu olan bir annenin 4 yıl doğum borçlanması yapması ve 4 yıl erken emekli olması büyük bir şans.

Doğum İznine Ne Zaman Çıkmak Gerekir? ( Doğum Raporu ve Doğum İzni )

Hamilelik süreci devam eden ve artık 30 haftalara gelmiş bir anne adayımız, 32. hafta itibari ile takipli olduğu doktorundan bir rapor almalı. Bu rapor 32.haftayı doldurmuş anne adayının artık çalışamayacağı yada çalışmasında bir engel olmadığına dair bir rapordur. Çalışmanıza bir engel yok ise, 37. haftaya kadar işe devam edebilirsiniz. Böylece doğum öncesi 8 ve doğum sonrası 8 hafta olan izin hakkınızı doğum sonrasına bırakmış ve bebeğinizle daha fazla geçirmiş olacaksınız. Doktorunuz 32. hafta itibari ile çalışmamanız gerektiği yönünde rapor verirse ise, eve gidip dinlenme zamanı gelmiş demektir. Önünüzde 2 ayınız var. Keyfini çıkartın.

Doğum Parası – Rapor Parası Ne Kadardır?

Doğumdan önce 8 hafta ve sonrasında 8 hafta olmak üzere yaklaşık 4 aylık bir sürede, anne adaylarımız SGK tarafından çalışamaz (hatta iş göremez) olarak nitelendiriliyor. Bu dönem için doktorunuzdan rapor alarak işten ayrılmanız halinde; İstifa etmiş olmuyor ve raporlu olarak eve gidiyorsunuz. Doğumdan sonra yine 8 hafta yani 2 aylık raporlu istirahat hakkınız var. Bu süreler için iş yerinizden maaş alamazken, devlet SGK’ya yapacağınız başvuru ile size raporlu olduğunuz dönem için maaşınızın 2/3’ünü toplu olarak ödeyecektir. Yani ortalamada 5.000TL hatta üzerinde bir parayı raporlu olduğunuz dönem için alabilirsiniz. Bunun için rapor alarak işten ayrılmanız gerektiğini, istifa edilmemesi gerektiğini ve doğumdan önce en az 120gün SGK’nızın olması gerektiğini unutmayın.

Hamileyken Doğum Sağlık Sigortası ( Doğum Raporu ve Doğum İzni )

Hamile olduğunu öğrenir öğrenmez, araştırma yapan anne adaylarımızın önemli bir bölümü, hastane, doktor araştırırken, bize ulaşıyor. Çünkü biz, yirmi sigorta şirketinin sağlık sigortası ürünlerini sunabiliyorken, Hamileyken Doğum Sigortası yapabiliyoruz. Böylece istediğiniz özel hastanede muayene, tahliller ve doğum için ek ücretler ödemezsiniz. Çalışmadığınız dönemde alacağınız doğum parası (rapor parası) sizin özel bir hastanede yapacağınız doğum için doğum sağlık sigortasına bütçe sağlar. Özel hastanelerin fiyatlarıyla karşılaştırınca, doğum sağlık sigortasının daha ekonomik ve daha güvenilir olduğunu göreceksiniz. Hemen Teklif Alın.

Doğum İçin Sağlık Sigortasında Devletin Vergi Avantajı Desteği

Hamilelik sürecinizde bir doğum sağlık sigortası yaptırdınız. Çalıştınız, ve 32. haftada izne ayrılarak bebeğinize kavuşacağınız günü beklemeye başladınız. Doğum sigortasına ödeyeceğiniz sağlık sigortası primi için bütçeyi; Doğum Parası ile sağlamıştık. Bebeğiniz için ileride emeklilik döneminizde 2 yıl da erken emekli olma şansını yakaladınız…. “Bebeğinizin bereketiyle, kısmetiyle geleceğine” inananlardanım demiştim.

Şimdi de başka bir devlet desteğinden bahsetme zamanı; Doğum için hamilelikten önce yada, hamileyken bir doğum sağlık sigortası yapabiliyorduk. Bu sağlık sigortasıyla istediğiniz özel hastanede 15TL ödeyip muayene olabiliyorsunuz. Tahlil ve tetkikler ise %100 karşılanıyor. Ek ödeme yok. Doğumda da yine tüm harcamayı sigorta şirketi ödedi. Şimdi geldi, bu kez de sağlık sigortası için ödediğiniz para için devlet desteği almaya…

Sağlık Sigortası doğum için yapılmış olabilir, Hatta bebeğiniz için de doğumdan sonra bir çocuk sağlık sigortası yapmış olabilirsiniz. (Özel Hastanelerde oldukça avantajlı şartlar sağlar) Bunun için ödeyeceğiniz paranın neredeyse %15’i ile %35’i arasındaki önemli bir tutarı vergi avantajıyla geri almış olacaksınız. Hamile anne adayımızın çalışması yada çalışmaması bu konuda bir hak kaybı değil. Sigorta ettiren ünvanı ile eşinizde ödemeyi yaparak vergi avantajından faydalanabilir.

Doğumda Hastane Ücretleri ve Doğum Sigortası Faydası Nedir?

Özel bir hastanede doğum yapmak istediğinizde, 9 ay boyunca gideceğiniz muayeneler, tahlilleriniz ve doğumunuzun tercih ettiğiniz hastanede toplam 7.000TL’ye maal olduğunu varsayalım. Bu tutarı hastaneye gittiğinizde size fiyatlandırma birimi teklif edecektir. Ama tek başınıza hareket ettiğinizi ve ciddi bir maliyetle karşı karşıya olduğunuzu unutmayın.

Sigorta şirketleri özel hastanelerle yıllık anlaşmalar yaparlar. Her yıl binlerce sigortalı kadın doğum bölümü ve diğer bölümlerden hizmet alırken sağlık sigortası kullanır. (Tamamlayıcı Sağlık ve Özel Sağlık Sigortası olabilir) Bu nedenle, size teklif edilen fiyatlardan çok daha ekonomik koşullarda anlaşmalar yaparlar. Bu avantajlı anlaşmalara dayanarak; Hastanenin size 7.000TL teklif ettiği bir paket sağlık hizmeti karşılığında doğum sağlık sigortasına yaklaşık 5.500TL ödersiniz. (ilk tasarrufunuz yaklaşık 1.500TL)

Elbette burada bitmedi. Sağlık sigortası yaptırdığınız için sağlık sigortaları vergi avantajından yararlanacaksınız. Yıllık 5.500TL ödediğiniz bir doğum sağlık sigortası için iş yerinizde vergi diliminizin %20 olduğunu düşünürsek; Vergi avantajı tutarınız 5.500 x %20 = 1.100TL olacaktır. (Brüt maaş ve vergi dilimine göre asgari %15 ve maksimum %35 arasında değişmektedir. )

Şimdi Hesap Zamanı

Doğum yapmak ve takibe başlamak istediğiniz Özel Hastane size 7.000TL teklif etmişti. (muayene, tahliller ve doğum için )

Siz Hamileyken Doğum Sigortası yaptınız ve 5.500TL ödediniz (muayene, tahliller ve doğum için ) 1.500TL tasarruf

Sağlık Sigortası vergi avantajı ile de, ayrıca 1.100TL’yi maaşınıza ek olarak taksitlerle geri aldınız. 1.100TL ek tasarruf

7.000TL – 1.500TL – 1.100TL = 4.400TL . (işte bu paraya Siz’den 7.000TL isteyen özel hastanede muayene, tahliller ve doğuma para ödemeyeceksiniz)

 

Doğum Sigortası, vergi avantajıyla devlet desteği ve merak ettiğiniz tüm konular için merkez ofisimize (0850) 346 11 30 ‘dan ulaşabilirsiniz.

HEMEN TEKLİF AL


KVKK Kapsamında Bilgilerimin Korunarak Talebime İstinaden SMS, Telefon ya da E-posta İle İletişime Geçilmesini Kabul Ediyorum.

KVKK Metnini Okumak İçin Tıklayın

Soru Sor
Whatsapp
Doğum Raporu ve Doğum İzni Hakkında Bilgi Almak İster Misiniz?
Powered by